Sunday, 29 May 2011

CERITA TENTANG.....UEFA! FC Barca V.S. Man.U!



GOAAALLLLLL!!!!!!!!!!!!!!! Itu la perkataan yang aku dengar tatkala masuk je minit ke 27 perlawanan antara FC Barca dengan Man. U...haha...dah memang itu la perlawanan tumpuan yang amat berpengaruh antara 2 raksasa....(bukan lagi gergasi) bolasepak kelab dunia.....biase la..dah banyak kali menang...hahaha. seperti entri2 sebelumnye, kali ni aku membawa cerita tentang UEFA. Huhu...final yang amat fight n tight bak kate omputih. Yela....yang Man. U baru jew lepas menang EPL....si Barca lak merupakan pasukan yang agak ‘kebal’ di Sepanyol yang paling susah nak kalah..hahaha....tengok je la dye balun pasukan2 lain...skali balun 4-0, 5-0...huhu...dah macam ayam jew dye kerjekan....ape pown aku ni sebenarnye peminat Man.U haha..tapi xde la fanatic sangat mcm sesetengah orang yang sanggup pakai dah macam ‘setan merah’ dah aku tengok....haha..cukup2 la stakat pakai jersi...xpayah nak lebih2 coz uncle Fergie pown x pakai cmtu..hahahhaa.

Urmm..actually malam semalam aku tak terfikir pown nak pergi tengok bola...haha..ag2  match pukul 2.45 pagi....biasenye dah tertonggeng dah aku kat atas katil.....haha xkuasenye aku nak pergi. Tapi hasil desakan kawan aku iaitu KOJEK EDWARD & GANDUM GAN, akhirnye aku cair gak...tp dengan syarat dye la kne ambil aku kat umah...haha...(biase la...malam aku bukan nmpak sangat jalan nih, aku menghidap rabun malam yang teruk gak). Dan bermula lah perjalanan yang singkat untuk pergi menonton bola sepak kat tapak futsal. Hohoh.....kami pergi berempat...iaitu, GANDUM GAN (driver), ADEK GANDUM GAN (Co-pilot), KOJEK EDWARD, dan AKU. Huhuhu....memang ngantok mase aku nak gerak tuh....biaselah...diorang dah awal2 lagi tido, aku tak tido dari awal...haha.namun semangat nak sokong Man.U dan semangat bola membuatkan aku tibe2 menjadi segar dan tak ngantok2 until match end..(fuh bahse omputih siak!)
 *teh ais la peneman idop aku nak tengok bola...haha

Match bermula tepat masuk minit ke 2.45 pagi, memang adat omputih x suke tangguh mase..haha...match nak mule pown xde macam match antare Selangor menentang negeri gembilan..mahupun MPM muar menentang Perlis....tetapi match mule dengan penuh displin dan teratur...haha..aku respek la diorang...patutnye kite belajar dari diorang...barula kite dpt wujudkan identity bolasepak kite...haha..tapi..xmo la komen banyak2 coz AKU BUKAN HEBAT POWN BAB NIH...biase la...saye budak baru belajar...kalau ditegur kami terime, kalau menegur...dengar aje sudah le..haha. perlawanan antara 2 raksasa tu bermula garang apabila Man.U memulakan rentak serangan beberapa kali yang menggerunkan gawang FC Barca yang dianggap agak kebal tuh....haha..namun penyudahnye agak tumpul(ceh..ni bahase pengulas sukan RTM ni...haha). biase la...keeper final xkn la nak letak keeper cikai2...haha..kang wat suey jew kang kne tibia 9-0, 21-0..haha..dah macam badminton kang jadik..haha.

Goal pertama disumbatkan oleh Pedro Rodriguez yang menyepak bola dari tepi...fuh..skali ingat x masuk..tetibe jew aku tergamam sebab cmne la bola swing tuh bley masuk lak...ades....malu aku..hahaha. 1-0! Tapi x kekal lame la....baru 7 minit pesta goal Barca...si setan merah lak menyumbat goal untuk kedudukan seri..haha.... Wayne Rooney si botak berjaye memecahkan banteng Barca....haha...tp ade yg ckp xkire..coz offside...ape pown...pengadil ckp masuk..haha...xleh la nak lawan tokey ek...haha...1 same..kekal until 1st half...haha...gumbirenye rase..makin panas la match kali nih,.....tapi...tu sumer cume jangkaan jew...lepas tu Barca mula mengawal bola...haha...skali skale je la aku tgk yang Man.U dpt pegang bola..tu pown baru gentel 2-3 kali..da kne rampas dek Barca..haha....suey!! naek 2nd half plak...menyebabkan aku dan peminat Man.U lain rase nak hempas jew handset masing2...haha..man.U kena ayam siak!...tapi...bagus gak lah si Van Der Sar nih sebab dye agak cekap la gak tangkap bola..kalo x..mau nye aku menanges tgk Man.U kne ayam smlm..haha....Messi Berjaya menjaringkan gol ke-2 pade minit ke 54, diikuti dengan david Villa untuk Barca menang 3-1 keatas Man.U....huhu....memang rase nk hempas kan phone korang??haha...
 *owh..pakcik ni la namenye messi...haha..lagend gak dye nih..ahah

Abes jew match...tetibe handphone masing2 berbunyik....banyak massage cakap pasal...”woi! barca menang siak!...mane duet aku!!haha”..ade gak cakap...”err...MU leh la pakai tagline Chelsea, Liverpool n Arsenal...next year kami punye”haha...ade gak yang menganjing2 dan banyak lagi la ayat diorang...haha..x cukup ngan tu...FB jugak jadik medan menghentam MU...haha...syok giler siak kne hentam...rase macam nak hentam orang pown ade..ahahaha. moral of the story......adat la permainan ape2 pown ade menang ade kalah. Kite nih just tunggu tengok dan lihat jew ape terjadik..haha...jangan la kerane match ni ade yang bertolok bergadai..malah ade yang sanggup putus kawan plak tuh..haha...ape pown...GANDUM GAN, KOJEK EDWARD kamu terbaek!!haha....best gak tengok ngan korang walaupun terpakse jadik komando mase aku balek umah...hahaha....itu saje untuk kali nih...cukupla sampai disini aje....GLORY GLORY MAN. U!haha

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 comments:

kojek said...

adoiyai apex...haha...
sempat ag ko tulis kn pasal bola...

Kami Sahabat Pena said...

well...blog nih bukan utk blajo aje..hahaha.....open der...haha